Skogseid 2017

Mandag for en uke siden dro Regine og jeg til Skogseidvatnet på jakt etter storørret, og hvilken uttelling det ble!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Skogseid er kjent for stor røye og kanskje enda større brunørret. Ørreten starter tidlig med fikediett, både småørret og røye går ned på høykant, det resulterer i rask vekst og ekstremt god K-faktor. Ingen av oss fisker mye i Skogseid, men det blir en tur innimellom enten på isen når det er forhold for det eller fra båt. Og siden Skogseid er kjent fiskevann kan det være lurt å bestille båt fra utleierene  i god tid, særlig rundt helligdager og helger.

Vi fikk leid oss en båt og kom oss utpå rundt kl 11 på formiddagen. Målet og planen var klar, vi skulle fiske en om gangen mens den andre hadde kontroll på årer og båt,  og dekke mest mulig vann effektivt med kast inn under busker og trær og dra fluene ut over marbakkene.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Jeg rigget Vision Onki 10′ klasse 6, som jeg normalt sett gjør under båtfiske, synk tre line og full Prisma fluorcarbon fortom. Det klekket endel døgnfluer i forskjellige størrelser, så jeg satt på en brun/svart busteflue i krok 10 som øverste oppheng, en Claret Bumble krok 12 som midtflue og en Lotepus streamer krok 8 som endeflue. Målet med oppsettet var å trekke oppmerksomhet med opphengsfluene og fange mesteparten på endefluen. Det gikk ikke mange minuttene, faktisk et av de aller første kastene for dagen før det tok fullstendig av. Et presist kast under trærene helt inn mot berget, og ut kom en halvkilos jagende bak Lotepusen. Jeg forstod lite da fisken bare svømte forbi fluene mine, men like bak kom en gigant, den glefset i seg streameren og adrenalinet mitt tok fullstendig overhånd da jeg så hvor stor den egentlig var. Husker faktisk ikke så mye av selve kampen selv om den varte noen minutter, husker bare at jeg var i sjokk over den svære ørreten som tok. Fikk landet min livs ørret etterhvert, hele 5,5 kilo med feit brunørret, knuste min gamle norske pers på 4,2 kilo!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Siden vi var bare noen få meter fra land, valgte vi å ta båten inntil for å gi fisken en skikkelig og kontrollert release. En vanvittig fisk! Riggen min fungerte åpenbart, og jeg er glad jeg valgte 3x tippet i stedet for litt tynnere som jeg normalt sett bruker. Selv om storingen tok nokså umiddelbart så fisket vi selvsagt videre, det ble utrolig mange fisk og flere fine. Vi hadde en kjempedag totalt sett.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Jeg har stilt meg selv spørsmålet endel ganger, hvorfor er det ikke kultur i Norge for å fiske målrettet med flue etter stor ørret i våre mange storørret-innsjøer i Norge? Det blir jo gjort i veldig mange andre land. Ikke siste gangen jeg prøver hvertfall. Liten filmsnutt kommer snart.

 

%d bloggere liker dette: