Havabbor

Havabbor er en spennende fisk, en fisk som jeg faktisk aldri før har fanget. Det har selvsagt veldig mye med prioritering å gjøre. Siden havabboren er mest aktiv de varmeste månedene i året, og dette er den halvdelen av året jeg bruker minst mulig tid i saltvann, så har jeg ikke brukt mye tid på denne fisken tidligere. Men noen få forsøk/turer etter havabbor har det blitt, uten hell. Jeg har sett den, hatt følgefisk og hatt den på kroken, men enda ikke klart å lande den. Det snudde endelig denne uken, og mine første havabborer ble fanget 🙂

dsc_6539

Etter mange gode rapporter fra både øst, sør og vest i landet den siste tiden, i tillegg til en skikkelig godværsperiode som har blitt liggende en stund, så bestemte jeg meg for å gi havabboren ett siste forsøk. Jeg dro direkte fra jobb og ut i fjorden. Umiddelbart etter at jeg ankom fiskeplassen så jeg aktiv og jagende fisk, både sjøørret og havabbor. Det tok ikke lange stunden før min aller første havabbor satt, det var utrolig deilig og endelig bryte barrieren, at den ikke var så fantastisk stor gjorde egentlig ikke så mye.

img_20161017_114844

Jeg har som nevnt ikke nevneverdig med erfaring når det kommer til havabbor-fiske. Men jeg har venner og bekjente som har jaktet denne fisken spesefikt i flere år, så noen tips og triks har jeg fått, og noe av det mest betryggende jeg har fått med meg er at «vår» mest brukte sjøørret-streamer har vist seg å være en god flue også etter havabbor. Når det kommet til «nytt» fiske så vet jeg at det lønner seg å høre på andres erfaringer. Så mitt havabbor utstyr består enkelt og greit av en klasse 6 Vision Kust stang, Vision Kust synk 2 line, halvannen stanglengde fluorcarbon fortom med 1x spiss og selvsagt en Herring som fluevalg.

img_20161004_155313

Det ble tre ettermiddags turer på rad denne uken, og stort sett i selskap av Terje og Joar. I løpet av disse turene ble det 5 havabborer på meg, og også de andre hadde kontakt med denne snodige fisken. Det ble ingen store fisk på oss, men Joar mistet en rimelig fin en like ved land den siste kvelden. Det blir nok flere turer etter salt abbor til våren igjen 🙂

%d bloggere liker dette: