Hemsila

Årets tur til Hemsedal og Hemsila ble litt som i fjor, desverre preget av flere dager med pøsende regnvær og ekstremt høy vannstand. Dette ødela selvsagt mye av det som skulle vært flotte dager med deilig tørrfluefiske på store flotte ørreter. Heldigvis så fikk vi noen fisk på «møkkadagene», og enda flere ble det mot slutten av uken når vannstanden endelig stabiliserte seg og døgnfluene ble flere og flere 🙂

SAMSUNG CSC

Selv om vi har «bommet litt» på uken både i år og i fjor, og fisket har vært litt mer krevende enn det vanligvis er, så er det ingen tvil – Hemsila er og blir en av mine norske favorittelver. Og vi kommer garantert til å reise tilbake i 2017. Uansett hvor i elven du befinner deg så er det stor fisk, og selv om det er folksomt på de mest populære strekkene til tider, så er det alltid mulig å finne noen fisk som står og vaker i fred på den 16 km lange fluesonen. Hemsila-fisken er sky og innimellom litt sær, men det er litt av det som gjør det ektra deilig å overliste dem. Med lange fortommer, stort sett to og en halv stanglengde eller mer, 6 eller 7x spiss og små tørrfluer så blir jakten ultimat.

 

Det som slo meg i år sammenliknet med tidligere år var at det var helt tydelig at fisken hadde hatt en fin vinter og vår, stort sett alle fiskene vi fikk var trill runde og i meget god kondisjon, i tillegg til at de var like vakker som de alltid har vært. Rett og slett nydelige fisker. Det var ferre «gamlinger» å spore, selv om vi selvsagt fikk noen av dem også.

SAMSUNG CSC

Gleder meg til 2017 allerede 🙂

%d bloggere liker dette: