NC Hol 2016

Norgescup nummer to for året. Vi fisket en rein vann konkurranse denne gangen, to landøkter og en båtøkt, i nydelige Holsfjorden. Det ble ikke fanget alt for mange fisk denne konkurransen, ifølge de lokalkjente var vi en måned eller to for tidlig ute i forhold til når fisken normalt sett er mest på hugget der oppe. Men fisk ble det, og det ble desidert mest på Team Piscatorius 🙂

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Fisket ble av flere deltakere betegnet som vanskelig og soneavhengig. Jeg er ikke enig i at det var vanskelig, det var mer snakk om å benytte muligheten når man fikk den; om fisken viste seg så gjaldt det å få fluene ut der uten å skremme fisken i forsøket, hadde man da noen fluer som fisken i tillegg syntes å være interessante, så fikk man ofte tilslag. Det var stor variasjon i fluer som fisket godt også innad i vårt eget lag, der tror jeg det var mer riktig å fiske med fluer man selv vet å fiske godt. Jeg fisket veldig godt i to (landøktene) av tre økter med et så forsiktig oppsett som flyteline, to stanglengder fortom, 7x spiss og Pearl Back og Vertikal-mygg. Nuno fisket Red-tag varianter mens Christian fisket for eksempel veldig bra med liten, str 14 med kort hale, brun Damzel/Wolly-bugger. Veldig sone avhengig var det heller ikke, da alle vi tre også fisket på forskjellige landsoner, fisken svømte rundt og forbi alle sonene. I båtøkten fisket jeg et litt annet oppsett, mye grunnet andre vindforhold enn det jeg hadde på landøktene, i stedet for blank/rolig overflate var det her masse turbulent vind med endel bølger. Jeg fisket fortsatt et noe «forsiktig» oppsett utenom toppdropper som var en stor busteflue (str 10), i midten fisket jeg en Pearl Bach (str 12) og med en marflo (str 12) som endeflue, varierte mellom å bruke synk 3 og fast intermediate line. Det samme gjaldt her, skremte man fisken med båt/drift eller kast så var den borte. Klarte man å få riktig avstand til fiskene og legge kast uten å skremme dem så fikk man ofte et par sjanser per drift, å kroke dem var ikke alltid like lett.

SAMSUNG CSC

Denne konkurransen gikk minst like bra resultatmessig for oss som den første runden i NC, både personlig og lagmessig. Det ble en soleklar seier til Team Piscatorius. Nuno stakk av med førsteplassen, jeg selv på andre plass og Christian på tredjeplass i den individuelle klassen.

Når det gjelder selve Holsfjorden, så må jeg si at jeg likte meg veldig godt der, kommer garantert til å reise tilbake hit for å fiske ved en seinere anledning. Forhåpentligvis blir det også satt opp flere konkurranser her i fremtiden, men gjerne i august, da dette er den virkelig gode fiske måneden her ifølge de lokalkjente. Fisken var nydelig, flotte farger, veldig fin kondisjon, råsterke og innimellom gikk det noen skikkelig store flotte fisk.

SAMSUNG CSC

%d bloggere liker dette: