Arnaelven

Martin kom med det geniale forslaget å ta noen timer med litt lett laksefiske etter jobb, ettersom elven er stappfull av laks om dagen. Første gang jeg har fisket laks så nærme, skjønner ikke hvorfor jeg ikke har gjort det før!?

Vi kjøpte kort i øvre del som egner seg godt for fluer i alle fasonger. Første laksen satt etter ca tre minutter i Elias-hølen, en liten ivrig tert på ca 1,6 kg. Den var først oppe og prøvde seg på muddleren, men satt på en liten «dyret» (av Oddbjørn Mathisen). Haakon hadde en som prøvde seg på sin madam-x men ville ikke sitte. Vi vandret litt oppover, og her fikk martin fast fisk, den dro i noen sekunder før den kom seg unna.

Det ble stille en stund, helt til siste halvtimen med dagslys. Jg fant en bitteliten gromhøl full av fisk, kunne se dem stå under hovedstrømmen, men ingen reaksjon på tørrfluer eller «dyret». Skiftet taktikk, satt på nymfe og brukte bomber som indikator, rein tsjekkisk teknikk ble anvendt. Mistet fire, deriblant en fin fin ørret på godt over kiloen. Etter all aktiviteten i hølen begynte en av de store guttene å rulle, det var blitt for mørkt til å se den under vann men den hadde avslørt sin plass. 10-15 drift seinere satt den omsider. En perfekt avslutning på en herlig fiskedag etter jobb. Ikke siste gang jeg besøker Arnaelva!

DSC_9752 IMG_20150904_173447 received_10156043626375173

%d bloggere liker dette: